donderdag 22 januari 2015

We luisteren naar filmmuziek en leggen het verhaal in juiste volgorde. Daarna kijken we nog eens terug naar de film om te kijken of we het juist gedaan hebben. We verdelen ons in groepjes en proberen ieder een stuk van het verhaal weer te geven met knutselmateriaal!
















Vriendjesweek: we luisteren naar het verhaal: Kikker vindt een vriend! Daarna kleuren we onze vriend in alle kleuren van de regenboog. Iedereen is verschillend en dat maakt onze school mooi!





We kijken samen naar een muzikaal filmpje: Oranje vogeltje kan niet fluiten!








 

Wauw er zit iemand bij ons op school die saxofoon speelt! Bedankt Quint we vonden het supermooi!









Sofie deelt suikerbonen uit! Proficiat met je zusje Margot!





Thema: muziek in de oren! We zoeken luide en stille geluiden. Daarna kleven we de dingen in de juiste kolom! Klinkt het luid of stil?





Poppenspel op klassieke muziek! Wat gebeurde er met de poppen? Hoe weet je dat de pop boos of bang is? Daarna zijn we zelf de poppen en bewegen we op de muziek die blij, bang, boos of verdrietig klinkt!







We kijken naar een kinderjournaal. We zagen een aardbeving, babyolifantje geboren, bang voor blaffende honden, ... We praten over het nieuws en merken goed en slecht nieuws op! Daarna zoeken we zelf in kranten naar goed of slecht nieuws! We kijken goed naar de gelaatsuitdrukkingen van de mensen in de krant.