woensdag 24 oktober 2018

Spokenliedje en schimmenspel.....

We beluisteren een spokenlied.  We laten ondertussen ook de prenten zien die bij het lied horen.  In het griezelbos staat een oud kasteel.... Wie zal daar toch in wonen?  Kijk ze dansen, kijk ze dansen je kan ze horen....

Kijk ze feesten!

Kijk ze smullen!

Kijk ze slapen!
Daarna kunnen we het liedje nog eens horen en zien in een schimmenspel.


Boekjes lezen in ons bedje....





Lichtjes in ons donker hoekje.

Het popje 'Spookje Laban' vliegt vandaag in vertelprenten.....

We vertellen het verhaal van papa spook vandaag met prenten!  We bekijken en vertellen wat we zien op de prenten.  Wat doen de spoken?  Hoe kijkt het spookje? ...  Daarna gaan we enkele prenten bij onze hoekjes hangen van onze klas en kunnen we eventjes de prenten naspelen....

We dekken de tafel voor als de gasten komen.

We trekken een lakentje aan zo lijken we net echte spoken!

Notentaart!


We doen de schoonmaak voor als de gasten komen...  We gaan stofzuigen!


We vliegen even over de stofzuiger.



Deze vertelprent toont ons hoe mama spook de taart maakt.  We bekijken wat er allemaal in onze zandbak zit om ook taartjes te maken en gaan experimenteren.







maandag 22 oktober 2018

We starten de week met de film 'Papa spook is jarig'!

  Er vloog een Spookpopje (Laban) rond in onze klas en ineens vloog het spookje zomaar in de computer van de juf.... Wat gek!  We zien  het spookje nu in een film!  We kijken hoe de spoken hun kasteel opruimen en klaarzetten voor het grote feest van papaspook.  Papaspook is jarig en dat vieren ook spoken!  Laban zit overal in de weg ....  Niemand ziet hem staan omdat iedereen druk bezig is met het feest.... Laban kruipt dan maar boos in de kast en maakt er een boze tekening voor zijn papa....  Oei wat ziet die tekening er eng uit....  Dit komt omdat Laban zich zo boos voelde....  Hij geeft uiteindelijk zijn enge tekening toch aan papa.  Papa is heel blij want hij heeft in heel zijn leven nog nooit zo een enge tekening gekregen!

Na het bespreken van de film gaan we eens spoken maken in de knutselhoek.  Wat zien we allemaal op tafel liggen?   Zwart papier of donker!  Lijm, wit poeder of bloem, bordjes....  Daar kunnen we een spook mee toveren.... kijken jullie mee?

Lijmen op het donker blad!

Doe maar veel lijm!

Wit poeder strooien zoals zout op de frietjes.....

We schudden het wit poeder er wat af en kijk .... een spook!












Wie klaar is mag nog eens naar de film gaan kijken.... Misschien heb je iets niet goed gezien?

Of als je graag de tafel eens dekt voor het feest?