woensdag 23 januari 2019

Sneeuwpret!










Kort verhaaltje vertellen!

Juf vertelt een kort verhaaltje over 'Wat een pijn!'

Wij gaan ook een verhaaltje maken.  Eerst kleuren we de prenten en kijken we goed wat erop staat.  Wat gebeurt daar?  Daarna gaan we de prenten in de juiste volgorde kleven.

Wij kunnen goed vertellen wat erop de prenten staat!


Klaar, maar er klopt iets niet....we gaan zoeken wat er fout is....We ontdekken dat er een prentje verdwenen is....




Angelique gymnastiek kan goed turnen maar....








We kijken naar een toneeltje.  Angelique gymnastiek is van het klimrek gevallen.  Haar hand doet pijn.  De dokter komt even kijken en toont haar dokterskoffer.  We stellen vast dat Angelique haar hand gebroken heeft....  We dansen samen voor haar op het liedje hoofd, schouders, knie en teen en tonen haar enkele turnoefeningen.  Wij zijn wel voorzichtig.... De dokter komt morgen nog eens kijken naar Angelique.  Als de dokter dan weer weg is kijken we samen met de juf wat er allemaal in de tafel ligt.  We gaan spelen en leren rond het thema: 'met mijn lichaam naar de dokter'.









Gooien met de dobbelsteen.  Welk lichaamsdeel ligt er bovenaan?  We kleven een pleister op het juiste lichaamsdeel bij de poppen.

We kleuren ons lichaam!

Pleisters in de poppenhoek!

Na het kleuren van ons lichaam gaan we puzzelen.  Eerst de voeten en benen, dan de buik en bovenaan komt ons hoofd!

Doktertje spelen!




maandag 21 januari 2019

Na een bezoekje van de dokter....

We gaan iemand verzorgen.  De juf benoemt de lichaamsdelen, wij gaan met een watje en rode verf het juiste deel aanduiden.


Hand.

Hoofd.

Ondertussen spelen andere kleuters 'doktertje'.  We hebben in de kring goed kunnen kijken waarvoor al de doktersmaterialen dienen.  Nu gaan we zelf op ontdekking...



Voet.


Buikpijn.



Na ons werkje gaan we onze handen wassen.

Op het ziekenbed!





We ontdekken de windel en de pleisters.