donderdag 29 november 2018

Proeven!

We zingen een liedje over zwarte Pietepiet... we horen in het liedje wat er allemaal  in de zak zit.  Suiker, mandarijn, speculaas, marsepein, ....  Al deze dingen gaan we eens proeven!



We gaan al de dingen goed proeven!



Daarna spelen we een proefspelletje....  Iemand mag niet kijken.  We stoppen voorzichtig iets in zijn mondje en proeven maar....  Rarara wat is het?









Kleuren met stiften!  Ons ballenliedje!


Proefspelletje.

Boeken kijken!

woensdag 28 november 2018

Verhaal: De mijter van Jules!


Na het verhaaltje bekijken we nog eens de kleren van de Sint....  We zien een rode sjaal, een rode mijter, een rode mantel en een kleed....  Zou Sinterklaas dan een meisje zijn?  Meisjes dragen toch kleedjes? ;-)


Schilderen van een mijter!




Sinterklaasje spelen!




Kleuren!

dinsdag 27 november 2018

Poppenkast: Bang voor Sint en Piet.... maar van het paard NIET!

Het verhaal speelt zich af in de kamer van Janneman....  Hij is wakker geworden van lawaai op het dak....

Hij vraagt de kinderen of ze iets gezien hebben?  Ja, het was Sinterklaas en zwarte Piet....  Als Janneman dat hoort kruipt hij vlug onder zijn laken want hij is er bang van....



Dan vertelt hij de kinderen dat hij graag een pakje zou krijgen van de Sint maar hij wil alleen zijn schoentje zetten voor het paard want daar is hij niet bang van....  Hij zet zijn schoentje met alleen een wortel voor het paard....


Sinterklaas en zwarte Piet vinden het eigenlijk wel spijtig dat Janneman bang is van hen....  Alleen iets in de schoen voor het paard.... Geen mooie tekening voor de Sint....  Ze vragen aan de kinderen om tegen Janneman te zeggen dat hij niet bang hoeft te zijn want de Sint brengt alleen maar pakjes voor de flinke kindjes. 


Sinterklaas en zwarte Piet leggen een groot cadeautje bij de schoen en nemen de wortel mee voor het paard.  Wanneer Janneman zijn pakje open doet ziet hij een mooie trein die vanzelf kan rijden.  Wat een lieve Sint en zwarte Piet!

Nieuw: speelgoedwinkel

We brachten ons lievelingsspeelgoed mee en tonen het elkaar in de kring!


We mogen ook eens met elkaars speelgoed spelen.



Soms is het voor ons nog wat moeilijk om te zien dat iemand anders ons speelgoed heeft..... ;-)


Ik speel graag met kranen!



Met de hulp van de juf gaan we juist betalen met parels!



Samen tellen!



Goed naar de stippen kijken in onze winkel....

De kraan brengt  blokken naar Fien en Fien gaat bouwen!