donderdag 30 januari 2020

Gedichtendag en Lena met een lach!

We steken 5 kaarsjes aan.  Juf vertelt (boos, bang en verdrietig) een versje 'jarig in de winter' van kapitein Winokio.  Maar dan zingt Winokio vrolijk ons versje!
Jarig, jarig!  De beren slapen diep.  Jarig, jarig niemand die ze ziet.  Zie mij hier nu staan.  Mijn kleren worden dikker,  mijn muts groeit op mijn hoofd.  Ik kan er tegenaan...



Taart verdelen in 16 stukjes!  Tellen maar!


Nog bordjes gaan halen.... Hoeveel?  Oei te weinig.... hoeveel nog?


Slingers in ons gevoelenshoekje!  Ik ben zo blij, zo blij, dat mijn neus van voren staat en niet opzij!

Tekenen voor de jarige!





Dank je voor nog een leuk gezelschapsspelletje!

Bloemmetjes voor juf Ann.  Morgen feest van de directeurs! Ssst...we verklappen nog niets.  Tot morgen.




We zitten met een plaagvogel....

Na een verhaaltje over de plaagvogel hebben we het even over plagen...  Wat is plagen?  Hoe voel je u als je iemand plaagt?  Hoe zouden de anderen zich dan voelen?  We hebben het ook even over het verschil tussen plagen en pesten.  Echt ruzie maken is pesten en geeft ons geen goed gevoel....  Plagen kan soms als grapje zijn maar het mag zeker niet te lang duren...  Pas dus toch maar op voor de plaagvogel in de klas.... 


Na het kringgesprekje over plagen en pesten gaan we samen een werkje maken.  We zoeken de kindjes op de speelplaats met een fluostift.  Wat zijn ze aan het doen?  Hoe voelen ze zich?  Waar er ruzie is daar zetten we een rode streep want ruzie is niet leuk.  Waar het flink spelen is geven we een stickertje.











Bij de poppenkast verzinnen we zelf plaagverhaaltjes!


De zandloper toont ons wanneer we moeten wisselen.




We tellen de stippen van Casper! 5 jaar!




Casper geeft iedereen een lekker cakeje!  We ontdekken verschillende letters op het cakeje en ze smaken!


Tekeningen voor Casper!

Door goed te tellen kunnen we de slingers versieren met kleurtjes!


maandag 27 januari 2020

Een gevoelensmeter knutselen.

Rood is de kleur van boos.  We boksen met onze vuist rode verf.  Blauw is de kleur van verdriet.  We spatten enkele blauwe druppels.  Zwart is de kleur van bang.  We bibberen en tekenen met houtskool.  Tenslotte geel, is de kleur van blij.  We kleuren met een geel kriebelpotlood.  Daarna gaan we onze gevoelensfoto's op de juiste plaats kleven.